Най-добрите авиолинии за полети на дълги разстояния

Най-добрите авиолинии за полети на дълги разстояния

Най-добрите авиолинии за полети на дълги разстояния

Пътуването на дълги разстояния със самолет може да е трудно. Някои авиокомпании обаче предлагат то да бъде по-добро изживяване. 

Кои са те, посочва ново проучване на австралийския сайт AirlineRatings. Авторите анализират представянето на пазара на световните авиолинии и представят списък на най-добрите фирми, които предлагат въздушен превоз на дълги разстояния от различните региони на планетата. Става дума за полети, които траят поне 6, до 12 часа. 

Ето как изглежда списъкът. Цитиран е от Business Insider. 

  • Etihad Airways (Близък изток/Африка). Авиокомпанията от Абу Даби е на 11 години, но вече успя да си създаде отлична репутация на доставчик на услуга с превози на световно ниво. На пазара е изправена пред конкуренцията на няколко други превозвачи от Залива като Emirates и Qatar Airlines. Те се опитват да станат най-добрите в света, предлагайки точност и лукс. Смята се, че бизнес класата и първата класа на Etihad са забележителни. Новата първа класа на компанията предлага дълги полети в самолетни помещения, наречени "Резиденциите" - "апартаменти" от 9,3 кв. м, разделени на "хол", баня, с "иконом". Полетите се извършват с нови самолети Airbus A330, A340, A380 и Boeing 777.
  • EVA Air (Азия/Тихоокеански регион). Името на тайванската компания се произнася "ий-вий-ай". Основана е през 1989 г. като глобален превозвач на товари за Evergreen Group. Впоследствие започва да превозва хора. На нея се приписва въвеждането на класата "premium economy". Напоследък събра популярност с изрисуване на самолетите й с Hello Kitty. Това бе не просто външна украса на летателните машини - интериорът също бе декориран с анимационните образи. Такава тема имаха и храната и униформите на екипажа. 
  • LAN Чили (Северна и Южна Америка). AirlineRatings я поставя по-напред в класацията си от северноамерикански гиганти като United, Delta, Air Canada. Според авторите базираната в Сантяго компания предлага по-атрактивна услуга за превоз на дълги разстояния. Фирмата е причина за голям растеж в индустрията на въздушния транспорт в Южна Америка с нейния фокус върху безопасността и обслужването. 
  • Lufthansa (Европа). Най-голямата германска авиокомпания е оценена по-високо от популярни нейни конкуренти на Стария континент като British Airways, Virgin Atlantic, Swiss International, Air France. Въпреки многобройните стачки на пилотите й тази година - протестите достигнаха 10 на брой, качеството на услугата й за дълги превози не бе увредено, смятат авторите. Според тях тя е европейски лидер в индустрията с избора си на летателни машини, продуктовите иновации и надеждността. 
Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ