Топ 10 на най-романтичните ястия

Топ 10 на най-романтичните ястия

Топ 10 на най-романтичните ястия

14 февруари е международният ден на любовта. На тази дата освен влюбените празнуват и всички, носещи името Трифон и производните му, по стар български обичай.

Любовта и виното винаги са били свързани под някаква форма, а сега предстои и официалният им празник. В тази връзка предлагаме да видите списък на най-романтичните ястия, изготвен по показателите на анкета на сайта Foodpanda. Ето как изглежда той.

1. Суши. Суши сетовете са сред най-предпочитаните ястия за празника. 35% от анкетираните заявяват, че това е техният избор.

2, Пиле „Естрагон". Комбинацията между пиле и сметана с добавка естрагон също се радва на популярност. Около 15% от участниците се доверяват на това ястие.

3. Стек „Кордон Бльо". Това френско изкушение от свинско месо и апетитна плънка е предпочитано сред 12% от анкетираните.

4. Калмари. Морските дарове са едни от най-апетитните храни, но не всеки е почитател. Калмарите са деликатес и присъстват на трапезата на 10% от участниците в допитването.

5. Турска кухня. Малцина обичат да експериментират с храната, но има и такива, които залагат на по-нетрадиционна кухня от Изтока. В случая на класацията те са били 8%.

6. Паста. Бързо, лесно и вкусно, а също и предпочитано от 7% от анкетираните.

7. Пържола. Традиционалистите (около 5%) залагат на 14 февруари на хубавата свинска пържола на скара, в комбинация с бутилка добро червено вино.

8. Гурме кухня. Част от хората, които усещат този празник като по-специален, задоволяват сетивата си с гурме деликатеси. В случая на изследването те са били 4%. 

9. Пица. Някои не намират нищо специално в празника и биха заложили на трапеза с обикновена храна, която обичат. (3%)

10. Китайска кухня. Любителите на азиатската кухня (около 1%) ще заложат на пиле по императорски и ориз със зеленчуци.

Независимо каква кухня ще изберете за празника, не забравяйте да показвате и доказвате чувствата и любовта си всеки ден, а в ден като този отдайте необходимото внимание на човека до себе си, съветват от Foodpanda.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ