Citigroup закрива глобалния си бизнес с проблемни дългове

Citigroup закрива глобалния си бизнес с проблемни дългове

Citigroup закрива глобалния си бизнес с проблемни дългове

Citigroup  закрива още един бизнес на Уолстрийт, тъй като главният изпълнителен директор Джейн Фрейзър продължава да прави промени в банката, съобщи CNBC.

Компанията е решила да закрие глобалната си група за проблемни дългове, твърдят източници, които са пряко запознати с този ход.

Citigroup  се отказва от бизнеси със слаба възвръщаемост, за да увеличи шансовете на банката да постигне целите на Фрейзър за ефективност. Фрейзър обяви последния ремонт на третата по големина банка в САЩ по размер на активите през септември и оттогава предприе мерки за съкращаване на ръководството и намаляване на бизнеса. Вътрешните усилия са известни като проект "Бора Бора".

Миналата седмица банката обяви, че закрива операциите си по търговия с общински облигации - някога процъфтяващ бизнес с около 100 служители, който е изпаднал в тежко състояние.

В групата за проблемни дългове, която търгува с облигации и други ценни книжа на компании, които са в несъстоятелност или са пред фалит, работят около 40 души, казаха хората, които отказаха да бъдат идентифицирани, говорейки за стратегическите ходове.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ