Луксозният гигант LVMH достигна пазарна стойност от 400 милиарда евро

Луксозният гигант LVMH достигна пазарна стойност от 400 милиарда евро

Акциите на LVMH се покачиха до нов рекорден връх във вторник, с което пазарната капитализация на империята за луксозни стоки се повиши до 400 милиарда евро (434 милиарда долара) за първи път, затвърждавайки лидерството ѝ като най-ценната компания в Европа, предава Ройтерс

Подобно на други луксозни компании, които са със силно представяне в Китай, LVMH се възползва тази година от бързото повторно отваряне на втората по големина икономика в света. Въпреки това, някои анализатори смятаха, че допълнителните печалби в цената на акциите може да станат по-трудни за постигане.

Акциите се повишиха с цели 0,4% до най-високата си стойност за целия живот от 795,7 евро, което даде на групата пазарна стойност малко над 400 милиарда евро, сочат изчисленията на Ройтерс, базирани на данни на Refintiv.

По-рано този месец председателят и главен изпълнителен директор на LVMH Бернар Арно смени висшия мениджмънт на групата, назначавайки дъщеря си Делфин да ръководи Christian Dior и наемането на нов шеф на Louis Vuitton.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ