САЩ искат 4 млрд. долара от Binance, за да приключат делото срещу борсата

САЩ искат 4 млрд. долара от Binance, за да приключат делото срещу борсата

САЩ искат 4 млрд. долара от Binance, за да приключат делото срещу борсата

Министерството на правосъдието на САЩ може да изиска от криптоборсата Binance да плати 4 милиарда долара като част от уреждането на разследването, започнало през 2021 г., съобщи Bloomberg, позовавайки се на свои източници.

Според източници сделката включва споразумение за отлагане на преследването на Binance. В този случай Министерството на правосъдието ще повдигне обвинителен акт срещу Binance, но няма да търси наказателна отговорност, стига компанията да отговаря на предписаните условия. Те ще включват плащане на глоба, съгласие с подробно изложение на фактите, описващо нарушенията от страна на Binance, както и спазване на изискванията, поставени от Министерството на правосъдието. Последните ще бъдат наблюдавани от доверен представител на Министерството на правосъдието.

В същото време, както отбелязват източници, сделката най-вероятно няма да спаси основателя на Binance Чанпен Джао от наказателни обвинения. В момента той живее в ОАЕ, които нямат договор за екстрадиция със САЩ.

Според източници преговорите между компанията и американските власти продължават и ситуацията все още може да се промени във всяка посока. Ако страните се споразумеят за предложените от Министерството на правосъдието условия, сделката може да бъде обявена в близките дни.

Министерството на правосъдието обвинява компаниите и Чанпен Джао в пране на пари, банкови измами, както и в подпомагане на Русия и "Хамас"  да заобиколят американските санкции. В същото време Комисията за ценни книжа и борси (SEC), както и Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC), продължават собствените си разследвания срещу Binance в САЩ.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ