Warner Bros. слива HBO Max и Discovery+

Warner Bros. слива HBO Max и Discovery+

Warner Bros. слива HBO Max и Discovery+

Медийният конгломерат Warner Bros. Discovery представи първия си тримесечен отчет след сливането си през месец май за 43 мрлд. долара, предаде YahooFinance.

Компанията отчете загуба от 3,42 млрд. долара за второто тримесечие на годината, която се дължи отчасти на процеса по сливане. В следборсовата търговия акциите на конгломерата се сринаха с цели 9%.

За последното тримесечие компанията отчете приходи от 9,82 млрд. долара, докато очакванията бяха за 11,91 млрд. долара. Тя завърши тримесечието с общо 92,1 млн. абонати на своите стрийминг платформи, което представлява ръст от 1,7 млн. души в сравнение с първото тримесечие. Фирмата се надява да има 130 милиона глобални абонати  до 2025 г.

Ръководният екип на конгломерата акцентира върху значението на разходите за съдържание. Изпълнителният директор Дейвид Заслав твърди, че те ще се увеличават всяка година в близкото бъдеще. Той добави, че компанията обмисля и безплатен план за стрийминг, поддържан от реклами.

Въпреки плановете за растеж, анализаторите очакват смесени резултати през идните тримесечия, тъй като стрийминг конгломератът работи за интегрирането на двата бизнеса, стимулирането на свободния паричен поток и намаляването на задлъжнялостта.

От компанията по-рано казаха, че очаква да намали разходите си с 3 млрд. долара през следващите две години и да разпредели тези спестявания в стрийминг съдържание.

Заслав предостави малко повече яснота за бъдещето на HBO Max по време на разговора с акционерите за финансовия отчет. Той потвърди, че HBO Max ще бъде комбинира с Discovery+ в обща стрийминг платформа, която ще стартира в САЩ през следващото лято. Междувременно двете услуги ще споделят съдържание.

Освен това CNN ще получи собствен център на Discovery+, който ще включва оригинални сериали като „Стенли Тучи: В търсене на Италия“ и „Антъни Бурдейн: Неизвестни части“.           

По-рано стана ясно, че Warner Bros. Discovery се е отказала от завършването на филма „Batgirl” в резултат на промяна в своята стратегия за HBO Max. Филмът на DC Comics беше почти завършен и струва на студиото между 70 и 90 млн. долара.

„Няма да пуснем никакъв филм, докато не бъде готов“, каза Заслав по време на разговора с инвеститорите, като добави, студиото има 10-годишен фокусиран план за франчайзи на героите от комиксите на DC и че решението е част от „стратегическа промяна“.

Не можем да намерим икономическа обосновка за филми, които се излъчват директно в стрийминг платформите, каза той, като добави, че акцентът на компанията ще бъде върху кино салоните.

Докато инвеститорите преглеждат неотдавнашните новини за съкращаване на разходите в компанията, критиците бързо отбелязаха изключително високото заплащане на изпълнителния директор Дейвид Заслав.

Според регулаторните документи пакетът от обезщетения на Заслав за 2021 г., който е в сила до до края на 2027 г., е скочил до огромните 246 милиона долара – значителен ръст в сравнение с 37,7 млн. долара за 2020 г. и 45,8 млн. долара за 2019 г.

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ