Лектори

проф. д-р Иво Петров

проф. д-р Иво Петров

медицински директор и началник на Клиниката по кардиология и ангиология на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център

Проф. д-р Иво Петров, дмн, е Лекар на годината за 2022. Кардиолог и ангиолог, преподавател, новатор, визионер и вдъхновител. 


Има 4 специалности – по „Вътрешни болести“, „Кардиология“, „Инвазивна кардиология“ и „Ангиология“. Магистър по здравен мениджмънт в МУ – София. Въвежда за първи път в страната ни редица световни практики за лечение на сърдечно-съдови заболявания, като не са малко и интервенциите, които именно той реализира първи в света. 
 
Проф. Петров е съпредседател на: Българското дружество по ендоваскуларна терапия; както и член e на управителния съвет на Международното дружество на ендоваскуларните специалисти; почетен член на Американския колеж по кардиология и на Европейското кардиологично дружество; бивш председател на Дружеството на кардиолозите у нас; член на Българското дружество по интервенционална кардиология, Националното дружество по съдова, ендоваскуларна хирургия и ангиология. Член на Латиноамериканската асоциация на интервенционалните кардиолози, Аржентинското дружество на инвазивните кардиолози, Испанската асоциация по кардиология и Българския лекарски съюз.

Член е на експертния съвет по кардиология към Министерството на здравеопазването на България. Председател и инициатор за създаването на Български съвет по кардиопулмонална ресусцитация, благодарение на който редица обществени места биват осигурени с автоматимни външни дефибрилатори за оказване на спешна помощ при внезапна сърдечна смърт.
 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ