Адв. Невин Рамаданова, съосновател на правна и счетоводна кантора RLA

Адв. Невин Рамаданова, съосновател на правна и счетоводна кантора RLA

Адв. Невин Рамаданова, съосновател на правна и счетоводна кантора RLA

Адв. Невин Рамаданова има над 10-годишен опит в сферата на юридическите, данъчните и счетоводните консултации на местни и чуждестранни инвеститори в България. Завършила е специалност „Право“ в Юридическия факултет на УНСС с отличие. Притежава допълнителна магистърска степен по „Право на Европейския съюз“ от СУ „Св. Климент Охридски“ и от Университета на Лотарингия (Universite de Lorraine), Франция. От 2014 г. е вписана в Софийската адвокатска колегия. Съосновател на RLA Ramadanovi Law and Accounting Firm – бутикова кантора, фокусирана в обслужването на местни и чуждестранни инвеститори в България. Офисът предоставя комплексен пакет от бизнес услуги, включващи правно, счетоводно и консултантско обслужване.

Адв. Рамаданова споделя, че упоритостта и стремежът към непрестанно усъвършенстване най-добре представят нейния характер. „Тези качества ми помагат да довеждам до сполучлив край всичко, с което се захващам. Всеотдайна съм в работата си и очаквам същото и от партньорите, и от екипа ми. Вярвам, че лидерът е пръв сред равни, и винаги се стремя да водя чрез личния си пример“, казва тя.

Q&A

Какво виждате зад думите на Лао Дзъ: „За да придобиеш знание, всеки ден прибавяй по нещо. За да придобиеш мъдрост, всеки ден изхвърляй по нещо“?

Почитателка съм на източната философска школа. А и на прокламираното от нея самоусъвършенстване чрез фокусиране върху личното развитие като основен път към просветлението. Цитираната сентенция отразява това – всеки професионалист в работата си непрестанно да се стреми към придобиване на нови умения и знания. И в същото време да бъде непредубеден и готов да се раздели с неефективни или погрешни такива. Обогатявам познанията си чрез активно следене и участие в професионалния дискурс в онлайн средата – от специализирани до социални медии. В днешно време сме благословени с възможността да бъдем част от различни общности и да получаваме огромно количество информация, намираща се на един клик разстояние. Няма как да минем и без доброто старо четене и ровене в дебелите учебници и закони.

С лекота се разделям с негативни мисли, ситуации и дори хора. Това се отразява положително на светоусещането ми, презарежда ме с нова енергия. Посрещам без затруднения новите предизвикателства в личен и професионален план.

Добротата силна страна ли е във вашата професия и ежедневие?

Добротата за мен е светоглед и цел, която трябва да бъде преследвана дори и с цената на моментни затруднения и неудачи. Неслучайно покойният доц. Кристиан Таков, на чиито лекции съм имала удоволствието да присъствам, казваше, че „за да разпознаеш злото, за да го победиш, се изискват ежедневни, непрестанни, изнурителни и неблагодарни усилия“. Убедена съм, че добротата, моралът, етиката и коректността винаги са били най-силните инструменти в арсенала на всеки юрист, който вярва, че е проводник на справедливостта в обществото. Добротата е мой компас не само в професионален план, а дори и в най-баналните битово-житейски отношения и ситуации.

Каква е ролята на креативността в адвокатската работа?

Противно на установените клишета, правото и адвокатската професия в частност са изключително динамични. Няма как да бъде другояче – правото винаги следва развитието на обществените, икономическите и социалните отношения. Адвокатската работа е креативна по дефиниция – тя отразява цялата палитра от многообразни и интересни житейски обстоятелства, рефлектиращи в казусите, с които се сблъскваме ежедневно. С навлизането на съвременните технологии и дигитализацията се осъвременяват и методите на работа в юридическата сфера. Тепърва приложение ще намират иновативни концепции като т.нар. „умни договори“, алгоритмите за анализ на данни, „машинно самообучение“ и др.

***

Топ 5 сили на характера според теста на VIA

1. Ученолюбие

2. Доброта

3. Креативност

4. Смелост

5. Упоритост

***

Текстът е част от шестото специално издание на Мениджър „Жената е…“

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ