Бъфет обясни на Гейтс защо е оптимист

Милиардерът инвеститор Уорън Бъфет е известен като непоправим оптимист. В кратък видеоклип, публикуван в блога на Бил Гейтс - Gates Notes, той разговаря по темата със своя приятел и най-богат човек в света - създателят на Microsoft. 

Гейтс е член на борда на директорите на инвестиционната фирма на Бъфет Berkshire Hathaway, припомня Business Insider. В клипа Гейтс разговаря с 84-годишния Бъфет за това "на какво са се научили взаимно през годините". Запитан как така успява винаги да вижда нещата от светлата им страна, Бъфет отговаря с чувство за хумор. "Мисля, че съм нещо като неутрален за оптимизма и песимизма и наблюдавам фактите наоколо. Гледам какво се е случило в рамките на моя живот... Ако сложите три пъти назад времето, в което аз съм живял, ще се върнете до Декларацията за независимост на САЩ. Тогава е била написана тя. Целият този прогрес, постигнат в три живота дълги колкото моя, направо ми попилява ума!", казва Бъфет. 

За прочелите откъси от последното годишно писмо на Уорън Бъфет до акционерите на инвестиционната му фирма, изказването не е изненада. Той завършва редовете си с думите "И все пак, кой е печелил някога в последните 238 години, залагайки срещу Америка?". 

Ето и видеото с разговора между Бъфет и Гейтс. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ