Жената, която забрави 17 години от живота си

Жената, която забрави 17 години от живота си

Ако ви разкажем, че има една жена на света, която веднъж си легнала на 32-годишна възраст като самотна майка на момче и се събудила, мислейки че е 15-годишна ученичка, вероятно трудно ще повярвате. Но това е истинската съдба на Наоми Джейкъбс, разказана от Би Би Си. 

Наоми написа книга за живота си, озаглавена "Забравеното момиче" (Forgotten Girl). В нея разказва за случилото се. Когато се събудила след повратната нощ, която променила живота й, тя била объркана и уплашена да види лицето си в огледалото. Не разпознала къщата, в която живеела, въпреки че била нейна. Нито 10-годишния си син Лео. Ако някой я попитал тогава коя година сме, за нея било 1992 г. във Великобритания, когато  Джон Мейджър бил премиер и още нямало интернет, DVD-та или риалити телевизия. 

По-късно лекари диагностицирали Джейкъбс с рядка по вида си разединителна амнезия, която успяла да изтрие спомените й за последните 17 години. Включително факта, че има дете. Наоми се събудила с последен спомен, че си е легнала в легло на два етажа със сестра си, но това се било случило когато тя била на 15. 
 
"Скочих от леглото. (...) Гласът ми звучеше по-дълбоко...", разказва Джейкъбс в интервю за Би Би Си. "Мислех, че все още сънувам, докато не видях лицето си в огледалото в банята", казва тя. След това се наложило отново да се запознае с технологиите на 21 век. Защото последният телефон, който си спомняла, бил с размера на тухла, разказва тя през смях. 
Тук може да изслушате цялото интервю с нея. Историята разказва и блогът A+. 
 
Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ