Жената, която забрави 17 години от живота си

Жената, която забрави 17 години от живота си

Жената, която забрави 17 години от живота си

Ако ви разкажем, че има една жена на света, която веднъж си легнала на 32-годишна възраст като самотна майка на момче и се събудила, мислейки че е 15-годишна ученичка, вероятно трудно ще повярвате. Но това е истинската съдба на Наоми Джейкъбс, разказана от Би Би Си. 

Наоми написа книга за живота си, озаглавена "Забравеното момиче" (Forgotten Girl). В нея разказва за случилото се. Когато се събудила след повратната нощ, която променила живота й, тя била объркана и уплашена да види лицето си в огледалото. Не разпознала къщата, в която живеела, въпреки че била нейна. Нито 10-годишния си син Лео. Ако някой я попитал тогава коя година сме, за нея било 1992 г. във Великобритания, когато  Джон Мейджър бил премиер и още нямало интернет, DVD-та или риалити телевизия. 

По-късно лекари диагностицирали Джейкъбс с рядка по вида си разединителна амнезия, която успяла да изтрие спомените й за последните 17 години. Включително факта, че има дете. Наоми се събудила с последен спомен, че си е легнала в легло на два етажа със сестра си, но това се било случило когато тя била на 15. 
 
"Скочих от леглото. (...) Гласът ми звучеше по-дълбоко...", разказва Джейкъбс в интервю за Би Би Си. "Мислех, че все още сънувам, докато не видях лицето си в огледалото в банята", казва тя. След това се наложило отново да се запознае с технологиите на 21 век. Защото последният телефон, който си спомняла, бил с размера на тухла, разказва тя през смях. 
Тук може да изслушате цялото интервю с нея. Историята разказва и блогът A+. 
 
Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ