МЕТРО с нов главен изпълнителен директор

МЕТРО с нов главен изпълнителен директор

МЕТРО с нов главен изпълнителен директор

Атила Йенишен е новият Главен изпълнителен директор на МЕТРО Кеш енд Кери България от 1 август 2016 г. Той поема позицията от Вероника Пунчева, която преминава на ключова позиция в централата на METRO Group в Дюселдорф. „МЕТРО България е ново предизвикателство, което приемам с вълнение и енергия, за да продължим успешната работа на най-големия търговец на едро в страната.“, коментира Атила Йенишен, който идва у нас от Испания, където е заемал позицията Директор „Снабдяване“ на МАКРО Кеш енд Кери. „Вярвам, че заедно с колегите си, ще продължим да осигуряваме най-добрите решения за своите професионални клиенти, а също така ще допринесем за развитието и растежа на българската икономика.“, добавя той по повод новото си назначение.

Атила Йенишен се присъединява към МЕТРО Кеш енд Кери Турция през 2000 година, където заема различни позиции в дирекция „Снабдяване“. През 2004 година поема управлението на „Свежи храни“  на компанията. През 2006 година заема позицията директор „Доставки на храни и мърчандайзинг“ на МЕТРО Кеш енд Кери Пакистан. От 2008 година заема позицията Директор „Снабдяване“ на МЕТРО Пакистан, а от юли 2010 година заема досегашната си позиция, Директор „Снабдяване“,  в  МАКРО Кеш енд Кери Испания. „Имал съм възможност да работя и се запозная с начина на живот и правене на бизнес в различни държави, с хора от различни култури и националности. Вярвам, че този опит ще се окаже полезен за дейността на компанията в България.“, каза Атила Йенишен. „МЕТРО България ще направи всичко възможно, за да създава добавена стойност за своите професионални клиенти, за служителите си и за своите акционери, като ще продължи да работи, както и досега, за успешното развитие на българската иконимика и общество.“ 

Вероника Пунчева поема новия си ангажимент в централата в Дюселдорф в момент, в който продажбите на МЕТРО България устойчиво растат втора поредна година. Нейният принос за успешното развитие на МЕТРО България е безспорен. Продажбите на МЕТРО България за финансовата 2014/15 година достигнаха 357 милиона евро, а стабилното представяне на компанията продължава и през настоящата финансова 2015/16 г. „Виждам и занапред МЕТРО България като силна, компетентна и работеща за своите професионални клиенти организация, бизнес лидер, с усет за динамиката на пазара, който задава темпото и посоките за развитие на индустрията.“, каза Вероника Пунчева.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ