В Бавария обсъждат включването на "Моята борба" в учебната програма

В Бавария обсъждат включването на Моята борба в учебната програма

В Бавария обсъждат включването на "Моята борба" в учебната програма

Баварският парламент обсъжда включването на книгата на Адолф Хитлер "Моята борба" (Mein Kampf) в учебната програма, съобщава РИА Новости .

Депутатите дебатират дали да включат "Моята борба" с анотации от съвременни историци в обучителната програмата и как учителите да подхождат към книгата.

Поддръжниците на идеята говорят за книгата като за важна част от историческите процеси. Отбелязва се също и необходимостта да се "имунизират" младежите към идеите на националсоциализма. 

Представители на еврейската общност обаче твърдят, че "Моята борба" не съдържа никакви полезни знания, а представлява квинтесенция на антисемитизма.

Книгата "Моята борба", чиито авторски права от 70 години принадлежат на федерална провинция Бавария, е забранена за публикуване и продажба. През януари 2016 анотация на книгата се появи по магазините, превръщайки се веднага в бестселър. Изданието е с обем от две хиляди страници и включени 3700 коментара.

Много баварците се опасяват, че преиздаване на книгата би довело до развитие на интереса към десните идеологии. Според тях съвременните пояснения не биха били в състояние да убедят читателя в погрешността на идеите на Хитлер.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ