Масови арести в Оукланд на демонстранти от "Окупирай Уолстрийт"

Масови арести в Оукланд на демонстранти от Окупирай Уолстрийт

Масови арести в Оукланд на демонстранти от "Окупирай Уолстрийт"

Повече от 80 души са арестувани по време на акцията „Окупирай Уолстрийт“ в Оуклънд, Калифорния, предава АФП. Причината е, че протестът е прераснал в безредеци и насилие, тъй като група протестиращи са се отцепили от мирния митинг и са започнали да чупят витрини на магазини и да вандалстват. Петима демонстранти и трима полицаи са пострадали при сбивания в рамките на демонстрацията срещу Уол Стрийт.

Общо 400 полицаи са се включили в овладяването на размириците, докато общият брой на мобилизираните служители на сигурността са били около 7000.

"Това е израз на безсилие, хората са се чувстват безсилни пред банковата система и полицията", заяви Дерек Уинслоу, един от протестиращите, който беше арестуван.

Запитан защо е надраскал с графити сграда на клиника, която няма нищо общо с банковата система и нейните прозорци са счупени, Уинслоу отговори: "Аз съм наистина разочарован, че хората счупиха тези прозорци на стоматологичния кабинет, защото това не е мястото, накъдето трябва да бъде насочена тази агресия“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ