Международна регата събира най-добрите във ветроходството в България

Международна регата събира най-добрите във ветроходството в България

Международна регата събира най-добрите във ветроходството в България

От 10 до 14 август ще се проведе "XII-та Международна регата "Cor Caroli - Bavaria Yachts, powered by LEXUS" между Варна, Созопол и Балчик.Събитието се организира от фондация „Кор Кароли” и Яхт-клуб „Бавария яхтс” със спонсорството на LEXUS. Очаква се тазгодишното издание да събере за 12-та поредна година елита на ветроходството и да предложи на публиката екстремни емоции, запазена марка на регатата, създадена в памет на Капитан Георги Георгиев - първият българин, извършил сам околосветско плаване с ветроходна яхта. Тази година от неговия подвиг се навършват 35 години.

В последните издания на регатата участваха екипажи от Русия, Украйна, Турция, Швейцария, Дания, Румъния, Бразилия и САЩ. Тази година организаторите очакват в състезанието да се включат над 50 ветроходни лодки с над 400 елитни ветроходци.

Специално за любителите на този спорт ще се проведат две състезания „Pro-Am”, в които едновременно могат да участват професионалисти и аматьори. В първото от тях освен екипажите, ще се включат и журналисти от над 30 медии, гости, спонсори и обществени личности, които засега остават изненада. Това ще се случи на 10-ти август, паралелно със записването на състезателите в регатата.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ