Маркетинг

Реклама

|

ПР и събития

|

Най-необичайните градски автомобили от ново поколение

Най-необичайните градски автомобили от ново поколение

Дали електромобилите ще успеят да изместят добрия стар бензинов двигател? Рано е да се каже. Но идеята за икономичен, тих, компактен и лесен за паркиране и маневри в града личен превоз вдъхновява все повече автомобилни компании и техните дизайнери. В новата ни мини поредица ще ви представим 10-те най-оригинални и любопитни като концепция представители на това ново поколение автомобили.

1. Tata AIRPOD – въздух под налягане, но в добрия смисъл


Индийската компания Tata дава заявка за предстоящо серийно производство на модела Tata AIRPOD, който ще работи на основата на пневматиката. Този, будещ усмивки на пръв поглед автомобил на практика ще се движи за сметка на сгъстен въздух, вкаран в резервоар с обем 175 литра. Еднократното „зареждане” осигурява 200 км пробег с максимална скорост 70 км/ч. Ако се появяват повече иновации в тази посока, вярвайте, един ден бензиностанциите ще ни плащат да зареждаме от тях.

2. Ё-мобил — мечтата на един руски милиардер


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Това е личен проект на руския милиардер Михаил Прохоров, който вече се вози в него. Става въпрос за евтина версия на електромобил, руско производство, което се очаква да стане масово в средата на 2013 г.

3. Eco-E — най-евтиният в света


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Повечето съвременни електромобили имат един съществен недостатък – струват много по-скъпо от дизеловите и бензинови аналози. Но това съвсем скоро може да се промени. На пазара излиза Eco-E, който идва с идеята да бъде най-евтиният електромобил в света. Колата вдига до 40 км/ч., изминава до 65 км с едно зареждане на акумулатора и струва само $9995. При това, очаква се скоро цената да падне още.

4. Autolib — за обща употреба


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ако цената на електромобила не е по джоба ви, но живеете или пък сте командировани в Париж, Autolib е отличен вариант да се запознаете с преимуществата на електромобила в града. Става дума за мрежа от обществен автопарк, от който може да се наеме кола за жълти стотинки буквално на всеки ъгъл в столицата на Франция. След като се придвижите от точка А до точка Б, я паркирате съответно на следващия най-близък ъгъл с електромобили под наем. И еко, и удобно, и най-важното – край на нервите къде да паркираш ако си с личния си автомобил!

5. Kenguru — за инвалиди

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Това е първият в света електромобил, създаден за хора с ограничени възможности в придвижването. Така е проектиран, че инвалидите да се настаняват зад волана направо с количката си.

 Очаквайте утре втората част на нашата мини поредица

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 24 март. Имен ден празнуват Зарко, Захари, Захарина, Хари
Ще има ли великденски добавки за пенсионерите става ясно на 28 март
Прогноза: Лихвите по ипотеките ще растат през 2023 г., цените на имотите ще се успокоят
Инвеститор прогнозира спад с 50% на S&P 500 и болезнена рецесия в САЩ при спукване на „супербалон“
Киев: Руският щурм срещу Бахмут губи сила, скоро ще започне контраофанзива
"Ел Би Булгарикум" и японската "Мейджи" създават съвместен научен център за млечни продукти
Клиенти обвиняват JPMorgan в продажба на ценности за 10 млн. долара
По-убедителни и харизматични в две стъпки