Най-продаваните коли в историята - 4

Най-продаваните коли в историята - 4

Най-продаваните коли в историята - 4

Представяме ви предпоследната част от класацията на Wall Street Journal за най-продаваните коли в историята. И двете места от призовата петица днес са за германският произоводител Volkswagen, който може да се похвали не само с добри продажби, но и с милиони почитатели на моделите му.

4. VW Костенурка (1933 -)

> Продажби: 23,5 милиона през 2011 г.

> Производител: Volkswagen

> Цена: 19,795 долара (най-новата)

> Тип: евтин клас, 4-цилиндров двигател

Костенурката е флагман на VW. Производството й започва преди осем десетилетия, след заповед на Адолф Хитлер, която гласи да бъде създадена "колата на народа". Тя е проектирана от Фердинанд Порше. Автомобилът се е променил много малко от прототипа, появил се през 1940 г. Той е различнен от обикновения клас икономични автомобили, защото двигателят е в задната част и е с въздушно охлаждане. Костенурката също се предлага с дизелов двигател, което е рядкост сред леките автомобили. Текущата версия на VW Костенурка, продавана в САЩ има малък 2,5 литров, 4-цилиндров двигател и се продава за под 20,000 долара. VW предлага и турбо двигател за близо 30,000 долара.

3. Голф (1974 -)

> Продажби: 27,5 млн.

> Прозводител: Volkswagen

> Цена: 17,995 (за най-новия модел)

> Тип: евтин седан, с 4-цилиндров двигател

Голфът е най-евтиния и компактен автомобил на VW. Когато дебютира през 1974 г., първоначално е бил наречен „заек“ в Америка и е предназначен да бъде наследник на Beetle. Подобно на някои от останалите автомобили в този списък, той е създаден с идеята да е масов, икономичен автомобил. Голф се продава за по-малко от 18,000 долара в САЩ, базовият модел е 2-врат с 4-цилиндров, 2,5-литров двигател. VW все още изостава пред други по-големи световни производители в САЩ. Но миналата година компанията е продала 324,000 коли (от всички модели) в САЩ.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ