Последни научни открития за полезните храни

Последни научни открития за полезните храни

Последни научни открития за полезните храни

Учените не престават да откриват какво трябва да ядем, за да бъдем здрави. Разбира се, ако ядем всичко, което се сочи за полезно, ще умрем от преяждане. Но не пречи да знаете, че...

Кивито съдържа два пъти повече витамин C от портокала, има повече фибри от ябълките и съдържа повече калий от бананите. Уникалната комбинация от растителни съставки, витамини и минерали предотвратява сърдечносъдовите заболявания, рака и заболяванията на дихателния апарат. Кивито има свойството да свива кръвоносните съдове без странични ефекти. То понижава холестерола и намалява кръвното налягане. Според редица изследвания този плод допринася и за редуциране на киселинния стрес. Кивито се предписва като част от хранителния режим при рак и сърдечносъдови заболявания. В китайската медицина плодът се използва за лечение на рани. Консумацията на един или два плода дневно е достатъчна, казват учените.

Сокът от червено цвекло повишава издръжливостта на мускулите и дава допълнително енергия. Учените проучиха ефекта на зеленчука върху мъже между 19 и 38 години, които активно се занимават с колоездене. Резултатите показват, че консумацията на половин литър червено цвекло дневно в продължение на една седмица позволила на велосипедистите да карат колело по-дълго, без да се уморяват. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ