Учени нарекоха конска муха на Бионсе

Учени нарекоха конска муха на Бионсе

Учени нарекоха конска муха на Бионсе

Учени от австралийското Държавно обединение на научните и приложни изследвания ( CSIRO) нарекоха вид конска муха в чест на певицата Бионсе, съобщи ABC News. Насекомото получи наименованието Scaptia (Plinthina) beyonceae по идея на изследователя Браян Лесард. Той решил да даде необичайното име на насекомото, след като се впечатлил от златистите му задни части . „Точно те пробудиха у мен асоциация с Бионсе”, разказва ученията.

Точно тази отличителна особеност на мухата я превръща в истинска дива сред себеподобните й добавя той и пояснява, че е искал освен това да демонстрира, че скучната наглед таксономия (б.р. класификацията на живи видове) има и весела страна.

Лесард посочва още, че повечето австралийски насекоми са описани отдавна като видове, но години наред Scaptia (Plinthina) beyonceae и още четири нейни сродници нямали официални наименования.

А изданието припомня, че това не е единствения жив организъм, кръстен на звезда. Преди няколко години нови видове паяци бяха именувани на Нийл Янг и Дейвид Бауи.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ