Фестивал на баницата ще се проведе следващата седмица в Разлог

Фестивал на баницата ще се проведе следващата седмица в Разлог

Ако по време на дългата почивка в началото на месец май имате малко свободно време и желание за пътуване, то Разлог е едно място, където навярно бихте искали да бъдете.

Градът ще организира цял фестивал в чест на баницата, който ще се проведе на 02.05.2014 г. /петък/ от 11:00 часа на площад „Преображение". Това е вторият ден от 6-дневния маратон почивни дни, а фестивала превръща Разлог в най-вкусната дестинация за туризъм, пише Кросс.

На площада в Разлог жени с 50-годишен стаж в приготвянето на баници ще демонстрират своето майсторство. Те ще разкрият пазени тънкости и тайни при разточване на корите за баница. По време на вкусния празника ще бъдат представени рецепти на различни традиционни баници.

Всеки посетител на фестивала ще има възможност да дегустира 10 вида баници, сред тях баница с локум и ябълка, баница със сирене, яйце и масло, баница с булгур, ялова баница и още много сладки и солени изкушения, носещи името баница.

Целта на фестивала е да рекламира вкуса и кулинарното разнообразие на територията на община Разлог, като се представят различни сладки и солени баници, коментират от Туристически информационен център „Дестинация Разлог", организатори на фестивала.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ