10-те най-добри американски корици за 2011 г.

10-те най-добри американски корици за 2011 г.

10-те най-добри американски корици за 2011 г.

Авторитетното US издание за маркетинг и реклама AdvertisingAge представи в сайта си класация на 10-те най-добри корици на списания, публикувани тази година. В подредбата са включени не само естетски визии, характерни за лайфстайл печатните медии в страната, но и илюстрации по повод политически или социални събития от 2011 г.

В поредица от две части, днес и утре, ще ви разкажем за най-силните корици на Америка през годината, според AdAge. Ето първите пет:

Сп. The New Yorker: Тъмна пролет, 28 март

Цунамито, земетресението и ядрената катастрофа, които застигнаха Япония не бяха лесни за пресъздаване. Tази корица отразява зловещата тишина, която настъпи в потопената в трагедия страна според въображението на илюстратора Кристоф Нийман. Вместо да покаже атомната централа „Фукушима", която асоциираме с бедствието в страната, Нийман представи графика на цвят от дърво на череша, в която розовите листенца са във формата на знака за радиация.

Сп. GQ: Зак Галифианакис, месец май

Актьорът на корицата участва в сериала "Hangover". Филмът с него от тази година се смята за не толкова добър, колкото сериите, заснемани преди. Галифианакис обаче успява да добие популярност в САЩ през 2011 г., особено с ролята на Рей Хюстън в „Bored to Death”, излъчван в Америка по HBO. На корицата на GQ фотографът Мартин Шолър успява да пресъздаде вътрешната светлина на комедийния актьор, като оцветява брадата му в златисто.

Сп. Time: Осама бин Ладен, 20 май

Това е четвъртата историческа корица на списанието, в която се използва червен знак X, след кориците по повод смъртта на Адолф Хитлер (брой от 7 май 1945 г.), Саддам Хюсейн (април 2003 г.) и Абу Мусаб ал-Заркауи (юни 2006 г.). Версията с Бин Ладен е направена от Тим О'Брайън

 

Сп. Vanity Fair: Кейти Пери, юни

Това издание обяви настъпването на лятото в САЩ с красива илюстрация на поп певицата Кейти Пери, облечена с корсет на Christian Dior. Снимката се смята за приковаваща („arresting photo“). Дело е на известната американска фотографка Ани Лейбовиц.

The New York Times Magazine: Конкуренти! 28 август

Списнието моли комедийния актьор от американското шоу "Saturday Night Live" Анди Самбърг и спортния фотограф Уолтър И. младши да пресъздадат изображения – икона на легендите в тениса. Тук Самбърг влиза в ролята на двама шампиони – Джон Макенроу и Бьорн Борг.

Очаквайте продължението!

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ