"Батгърл" - филм за 90 млн. долара, който няма да види бял свят

Батгърл - филм за 90 млн. долара, който няма да види бял свят

"Батгърл" - филм за 90 млн. долара, който няма да види бял свят

„Батгърл“, игралната филмова адаптация на героинята от комиксите на DC, няма да разпери крила, съобщават от американското издание „Варайъти“. Филмът няма да има премиера – нито в киносалоните, нито в HBO Max.

Продукцията, която с участието на Лесли Грейс, която се въплъщава в ролята на Барбара Гордън, известна още и като Батгърл, и e режисирана от дуото Адил Ел Арби и Билал Фала („Лоши момчета завинаги” и „Г-жа Марвел”), започна снимки през 2021 година. Tя беше част от опитите на „Уорнър Брос“ за създаване на пълнометражни филми специално за HBO Max. Но новият корпоративен режим на „Уорнър Брос Дискавъри“ върна приоритетите на компанията обратно към кината, като по този начин „Батгърл“ остава без подходящ дом.

Вътрешни хора от студиото настояват, че решението да се спре „Батгърл“ не е било продиктувано от качеството на филма или от ангажираността на създателите му, а от желанието наборът от DC и продукции на студиото да бъде в мащабите на блокбъстърите. Бюджетът на „Батгърл“ беше предвиден за излъчването му по домовете чрез HBO Max, а не за мащабни кинопрожекции. Първоначалният бюджет от 75 милиона долара за проекта, който завърши основните си снимки по-рано тази година и беше в постпродукция, достигна 90 милиона долара, отчасти поради забавяния и мерки, свързани с COVID-19.

Решението идва като шок за екипа зад филма, тъй като студиата почти никога не се отказват напълно от своите продукции. Те предпочитат да получат поне някаква възвръщаемост на инвестициите си. Освен това, „Уорнър Брос“ все още се чуди какво да прави със „Светкавицата“ – друга адаптация на DC, създадена (и бюджетирана) специално за пускане по кината през 2023 година. Филмът беше затруднен от многократните обвинения в злоупотреба и неправомерно поведение от страна на звездата, която играе главната роля – Езра Милър.

 „Батгърл“ трудно би могъл да бъде квалифициракато „малък“ филм. Освен Лесли Грейс, в него участват Джей Кей Симънс като бащата на Барбара – комисар Джеймс Гордън, Брендън Фрейзър е в ролята на злодея Светлуката Майкъл Кийтън щеше да се завърне в образа си на Батман (както прави и в „Светкавицата“) за първи път от 1992 година. През април Грейс сподели пред „Варайъти“, че е провела предварителни дискусии с Ел Арби и Фала за това какво „може да бъде продължението“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ