Кевин Спейси осъден да плати над 30 милиона обезщетение на създателите на "Къща от карти"

Кевин Спейси осъден да плати над 30 милиона обезщетение на създателите на

Кевин Спейси осъден да плати над 30 милиона обезщетение на създателите на "Къща от карти"

Кевин Спейси и неговите продуцентски компании трябва да платят на създателите на „Къща от карти“ обезщетение от близо 31 милиона долара заради загуби, причинени от уволнението му през 2017 година, предизвикано след оплаквания от сексуален тормоз от членове на екипа, съобщават от Асошиейтед Прес.

Решението е на съдията от Върховния съд на Лос Анджелис Мел Ред Рекана е в полза на медийния конгломерат MRC и други компании, които продуцираха сериала на „Нетфликс“.

„Доволни сме от решението на съда“, заяви адвокатът на MRC Майкъл Кумп в писмо до Асошиейтед Прес.

Спейси отхвърли обвиненията чрез своите адвокати и говорителя си, които все още се въздържат от коментар.

Специално нает частен арбитър установи, че Спейси е нарушил изискванията на договора си за професионално поведение, като „се ангажира с определено поведение към няколко членове на екипа във всеки от петте сезона, в които участва и е изпълнителен продуцент на „Къща от карти“.

В резултат на това „MRC“ трябваше да уволни Спейси, да спре продукцията на шестия сезон на шоуто, да го пренапише, за да премахне централния герой на Спейси, и да го съкрати от тринадесет на осем епизода, за да спази крайните срокове, което доведе до загуби от десетки милиони, става ясно от съдебните документи.

Адвокатите на Спейси твърдят в собствените си документи, че решението да бъде изключен от шестия сезон на шоуто е дошло преди вътрешното разследване, което е накарало членовете на екипа да споделят проблемите си, и следователно не представлява нарушение на договора. Те твърдят, че действията на актьора не са съществен фактор за загубите на продукцията.

Решението на частния арбитър дойде след съдебна битка от повече от три години и осемдневно изслушване на доказателства, което беше пазено в тайна от обществеността, заедно с останалата част от спора, докато група от още трима частни арбитри отхвърли жалбата на Спейси и потвърди решението през ноември.

Кариерата на 63-годишния носител на Оскар се срина внезапно в края на 2017 година, когато движението #MeToo набра скорост и срещу него се появиха обвинения от няколко места.

Спейси беше уволнен и отстранен от редица проекти, най-значимият от тях беше „Къща от карти“, политическият трилър на Нетфликс, където в продължение на пет сезона той играеше главния герой Франк Ъндърууд, жаден за власт конгресмен, който става президент.

През миналия месец Спейси пледира невинен в Лондон по обвинения в сексуално насилие над трима мъже, извършено преди десетилетие или повече, когато е директор на театъра „Old Vic“. Адвокатът му заяви, че той отрича обвиненията.

Друго наказателно дело, заведено срещу него, по обвинение за непристойно нападение и побой, произтичащи от предполагаемо блудство с 18-годишен младеж в курорта в Нантакет, беше отхвърлено от прокурорите в Масачузетс през 2019 година.

Спейси е изправен и пред още съдебни дела от други мъже, включително от актьора Антъни Рап.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ