Актьори се трансформираха в модели за глобална кампания на ABSOLUT

Модели от шоуто

Едни от най-обичаните звезди на театъра и киното се включиха в глобалния проект Transform Today, който  ABSOLUT стартира през 2013 г. Теодора Духовникова,Стефания Колева, Захари Бахаров, Владо Карамазов и  Юлиян Вергов се трансформираха в професионални модели, за да подкрепят мащабната световна кампания, която е призив към новото поколение креативни таланти в цял свят, да създадат собственото си бъдеще, прекрачвайки границите на конвенционалното изкуство

В България кампанията Transform Today избра да трансформира трима таланти от различни сфери на креативния спектър: Николай Въжаров – брокер на недвижими имоти и DJ, Беата Първулова – дизайнер и известния сценограф Никола Тороманов – Фичо.

Трансформацията на тримата български герои завърши с първото по рода си модно ревю на неконвенционална мода на Никола Тороманов – Фичо, наречено #rail2wear. Модното шоу потегли от Централна гара през нощта със специална влакова композиция, а моделите дефилираха на една ръка разстояние от зрителите – между седалките на вагоните.

Фичо представи дизайн на тениски, пижами и невиждани тоалети, вдъхновени от известни актьори и публични лица, сред които бяха и продуцентът Димитър Коцев-Шошо и журналистът Явор Дачков.

Колекцията на Фичо е едновременнo практична и непрактична, удобна и изкривена, символистична и директна. Tя се състои от три части: тениски с крилати фрази, нощно облекло и тоалети, вдъхновени от традиционните аксесоари на пътуването. Водещите модели в нея са изградени от материали и предмети „втора ръка“ – чанти, балони и ордени, а самият автор определя стила си като „нисша мода“. В #rail2wear се преплитат „направи си сам“ духа на пънка и провокацията към наложените модни стандарти.

Част от колекцията  #rail2wear на Никола Тороманов ще бъде пусната за продажба в избран pop-up магазин в София.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ