Започна осмият PR Фестивал на БДВО

Започна осмият PR Фестивал на БДВО

Започна осмият PR Фестивал на БДВО

Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО) организира за осми път традиционния си годишен PR Фестивал, преди да раздаде наградите си PR Приз за най-добри постижения в областта на връзките с обществеността в България през изтеклата година.

Фестивалът започва днес и е двудневен. Началото му е във Факултета по журналистика и масова комуникация (ФЖМК) на Софийския университет, съобщават организаторите. Там днес в рамките на събитието ще се дискутира темата „Корпоративната социална отговорност – медиен срещу обществен интерес“.

За втора поредна година фестивалната програма ще стартира с омнибус. В него утвърдени имена от академичната общност ще представят доклади и ще дебатират по темата  “CSR: Комуникациионни предизвикателства и академичен диалог”, посочват от БДВО. Сред участниците са проф. дфн Милко Петров, проф. д-р Маргарита Пешева, проф. д-р Любомир Стойков, доц. д-р Теодора Петрова, доц. д-р Георги Калагларски, д-р Александър Христов и др.

Новото на тазгодишния фестивал е, че за първи път в програмата му е предвидено да се проведе обучение с практическа насоченост на тема „Корпоративната социална отговорност – планиране, измерване на ефекта, оценка, отчетност на кампании за социална ангажираност“. Обучението ще се води от Елица Баракова – ръководител на екипа на фондация „Помощ за благотворителността в България“ от 1998 г. и член на журито на PR приз 2014.

По традиция, първият ден от фестивалната програма завършва с неформална среща на финансовите пиари и журналисти.

Програмата на осмия PR Фестивал ще продължи утре в хотел „Хилтън” в София с два дискусионни панела. Темите им са „Търси се..: социално отговорната компания в електронните медии” и „От корпоративна социална отговорност към устойчиво развитие”. В панелите ще участват Георги Лозанов – председател на СЕМ, Мартин Захариев – член на Комисията по културата и медиите в 42 ОНС, проф. д-р Маргарита Пешева, Иванка Шалапатова - лидер във фондация „За нашите деца“, Доника Ризова – пиар експерт, автор и водещ на телевизионното предаване “Медиите ON AIR“ и Борис Колев – изпълнителен директор на CSR Bulgaria.

От 19.30 ч. в хотела ще започне официалната церемония за награждаване на победителите в тазгодишния конкурс PR Приз.

В PR приз 2014 г. участваха 48 проекта, разпределени в 13 от 14-те конкурсни категории. Те бяха оценени от жури в състав Асен Асенов, председател на БДВО и председател на журито, Томас Ахелис - управляващ мениджър и партньор в агенция Achelis and Partners Германия, Елица Баракова, Доника Ризова, Лиляна Загорчева – пиар експерт с над 15 години опит в корпоративните комуникации, Милен Филипов – преподавател по „Стратегическо комуникационно планиране“ в Бургаския свободен университет, Гергана Иванова - съсобственик и управител на РА The Smarts, проф. д-р Маргарита Пешева – преподавател и представител на Българската академична асоциация по комуникации (БААК). 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ