Най-трогателните реклами

Рекламата е не само агресивен, комерсиален инструмент за привличане и увеличаване на печалбите. И не винаги мами, като се заиграва с човешките инстинкти и емоции. Много големи световни марки, а също и обществени организации могат да си позволят и дори смятат за свой дълг да правят красиви, трогателни реклами, които оставят траен отпечатък в сърцето.  В няколко поредни дни ще ви представим специална селекция от едни от най-трогателните рекламни клипове, излъчвани някога.

Започваме с популярен в мрежата рекламен филм, чиито главен герой е швейцарецът Фабиан. Той е инвалид и вече е свикнал, когато пътува в автобуса до него седалката да остава празна. Както всеки човек обаче Фабиан има нужда от прегръдка. Затова, облечен в костюма на гигантски, симпатичен кафяв мечок, излиза на улицата за прегръдка с минувачите. А посланието на спота е: Трябва ли хората като него да се маскират, за да бъдат по-близо до всички останали?

Тази реклама със силно социално послание е дело на германската агенция Jung von Matt/Limmat, Хамбург по инициатива на швейцарската организация за защита на хората с увреждания Pro Infirmis. Призивът е "Приближете се!".

Можете да я видите тук.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ