Google кръщава KitKat следващата версия на Android

Google кръщава KitKat следващата версия на Android

В изненадващо маркетинг решение Google кръщава новата версия на операционната си система за мобилни устройства Android KitKat. Името привлича вниманието, след като по-рано компанията посочи, че новата версия 4.4 на технологията би се наричала Key Lime Pie ("ключов лимонов пай" в буквален превод от англ. ез.).

Решението да се брандира софтуерът с името на популярното шоколадово блокче на Nestle е разглеждано като маркетингов ход, въпреки че от Google настояват пред Би Би Си, че нито една от двете страни не е плащала на другата за атрактивното кръщение и че то се случва по нейна идея. "Това не е от вида сделки с прехвърляне на пари от ръце в ръце. Идеята бе да направим нещо забавно и неочаквано", заяви Джон Лагърлинг – директор глобални партньорства на Android.

Брандинг експерти обаче подчертават, че подобни ангажименти свързват занапред марките както при успех, така и при влошаване на репутацията на марката партньор.

Android e най-използваната операционна система за мобилни устройства в света. От Google твърдят, че според американското правителство тя среща повече атаки със злонамерен софтуер от всяка друга. Активирана е на смартфони и други устройства повече от 1 милиард пъти.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ