Стотици деца се запознаха с "магията на археологията"

Стотици деца се запознаха с магията на археологията

Стотици деца се запознаха с "магията на археологията"

Националният археологически институт с музей при БАН, със съдействето на Столична община, реализира първи по рода си мащабен проект, в рамките на който хиляди деца се запознаха с особеностите на археологията.

В проекта, наречен „Магията на археологията”, са взели участие 1498 ученици от 63 паралелки на 23 училища от осем района на София, съобщиха от археологическия институт. Всички те са втори клас. 

Между 19 септември и 28 ноемри 2011 г. децата са имали възможност да се запознаят с поведението по време на посещение в музей, с професията на археолога и с практиките на опазване на паметниците на културата.

Под ръководството на Красимира Карадимитрова и други специалисти, учениците са разгледали постоянната експозиция на Археологическия музей в столицата. Те са взели активно участие чрез специално разработена за проекта „Първа тетрадка на малкия археолог”. В нея е имало задачи, които според педагозите затвърждават информацията от изслушаната беседа за развитието на българските земи от най-дълбока древност, свързана с тяхната учебна програма.

На всяко от децата, които са се включили, са били връчени Диплома за завършен първи урок по археология и значка на НАИМ.

Тържественото приключване на проекта ще бъде отбелязано утре, от 13.30 часа в зала Централна на музея.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ