Умни дрехи тренират мускулите, докато ги носим

Умни дрехи тренират мускулите, докато ги носим

Умни дрехи тренират мускулите, докато ги носим

Нов вид спортно облекло тонизира мускулите и предизвиква изгаряне на калории, без дори да ставаме от бюрото, пише Live Science.

Дрехата, наречена Skinesiology, е разработена от студенти по медицина, които нямат време да спортуват. Тя упражнява съпротивление спрямо мускулите, за да се изгарят калории при всекидневни дейности. Екипът е участвал в съзтезание на Нюйоркския университет и е спечелил 75 000 долара за създаване на прототип, съобщава Фокус. 

Студентите са направили прототип на клин, който ограничава движенията на таза. Те са го тествали на фитнес машина за бягане на място, измервайки сърдечния пулс и изчислявайки изгорените калории. При първоначалните тестове участниците са изгорили 20 процента повече калории с клина в сравнение със същите упражнения, направени без него. 

Спортното облекло съдържа ленти, които създават усещане, наподобяващо движение през вода, казват авторите на проекта. Дрехите могат да се приспособяват към различни нужди и желания в зависимост от броя и местоположението на лентите. На първо време облеклото ще бъде насочено към жените и екипът работи в партньорство с модни дизайнери, за да оптимизира външния му вид.

Една от идеите е в бъдеще дрехите да се използват и от възрастни хора или болни от диабет, като такива прототипи се планира да бъдат готови до края на идващото лято.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ