Французи проектираха вертикален град в пустинята Сахара (Снимки)

Френско архитектурно студио представи оптимистичен проект на футуристичен град в пустинята Сахара, съобщи Discovery News.

City Sand Tower ще се издига на 427 метра, а общата му площ ще бъде 776 996 кв.метра, които включват жилища, офиси, хотели, магазини, спортни и развлекателни съоръжения и музей. Екстериорът включва начупени фасади от осигуряващи сянка материали и сензори, настроени да използват максимално пустинното слънце за генериране на соларна енергия наред с охлаждането на интериора. От визуализациите е видно, че дизайнът се стреми да направи кулата хармонична част от околната среда – огромна, невероятна скала, издигаща се от пясъка на Сахара.

Архитектите от ОХО Architects планират вътрешна кула, която играе ролята на вертикален парник, където растенията са защитени от пустинния климат. На върха на структурата ще има метеорологична станция и обсерватория.

Захранването ще се осъществява от самоподдържаща се система от соларни панели и геотермални съоръжения. Събраната дъждовна вода ще се рециклира в безкраен цикъл, като ще бъде превръщана в пара за генераторите и ще се използва за напояване на вертикалния парник. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ