Валежите прекъснаха част от движението на влаковете

Валежите прекъснаха част от движението на влаковете

Валежите прекъснаха част от движението на влаковете

Вследствие на обилни валежи е прекъснато движението на влаковете в няколко железопътни участъка в страната, съобщиха от пресцентъра на Национална компания „Железопътна инфраструктура”. Влаковото движение е спряно поради наводнен железен път, свличане на земна маса и нанесени повреди по железопътната инфраструктура.

Поради тази причина, днес, 25.10.2014 г., не се движат влакове в следните жп участъци: преустановено е движението в междугарието Димитровград-север – Меричлери, поради наводнен железен път, прекъснато е движението и в междугарието Димитровград – Хасково, поради наводнен железен път и изнесена баластова призма.

Създадена е организация за транспордиране на пътниците с автобуси от Стара Загора до Меричлери и от Меричлери до Димитровград-север.

Аварийни екипи на Национална компания „Железопътна инфраструктура“, са в готовност по местата и чакат успокояване на метеорологичната обстановка, спиране на валежите и отдръпване на водата, за да започнат незабавна работа по отстраняване на повредите по железния път.

Поради снеговалеж и силен вятър е преустановено движението и в междугарието Дебелец – Плачковци. Там, вследствие на падналия мокър сняг, е прекъснато напрежението в контактната мрежа. Екипи на Поделение „Електроразпределение“ към НКЖИ са на място и разчистват клони и дървета за осигуряване на габарит.

Проблемен остава и жп участъка Цветино – Велинград, където има паднали дървета върху железния път. Аварийни екипи на НКЖИ работят по жп трасето и възстановяване на движението.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новият главен секретар на МВР: Ще предложим праг до 0,5 промила зад волана
McDonald's  вдига таксите за нови франчайз ресторанти в САЩ за първи път от близо 30 г.
Ивайло Вълчев e кандидатът за кмет на София от "Има такъв народ"
bTV със светкавична позиция след номинацията на Хемикян, въвежда още мерки за безпристрастно отразяване на изборите
Почина босът на мафиотския клан Коза Ностра Матео Денаро
Lego се отказва от производството на тухлички от рециклирана пластмаса
Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 25 септември до 1 октомври
Канада се извини, след като в парламента бе почетен ветеран, воювал на страната на нацистите