В Ню Йорк вече арестуват мъже, ако седят разкрачени в метрото

В Ню Йорк вече арестуват мъже, ако седят разкрачени в метрото

В Ню Йорк вече арестуват мъже, ако седят разкрачени в метрото

Метрото и властите в Ню Йорк започнаха кампания в защита на женската половина от населението, която се вози на обществен транспорт. Полицията вече ще глобява и арестува мъжете, които седят с широко разтворени крака и заемат две, вместо едно място, пише Хъфтингтън пост.

Прецедентът бил създаден в Бруклин, където полицаи арестували двама латиноамериканци и ги предали на съда по обвинение за „разкрачено седене и проява на неуважение към другите пътници”. Съдията преценила че, тъй като двамата били задържани в обедните часове, когато метрото не е много пълно, те едва ли са могли да пречат много на другите пътници. Затова ги осъдила условно – ако за определен период от време не нарушават закона, обвиненията в „неуважително отношение” ще бъдат снети.

Въпреки леките присъди, Хъфтингтън пост определя решението на съда и факта, че за такова поведение вече привличат под отговорност като „победа на блогърите и феминистките по цял свят”.

Вниманието към този тип поведение беше привлечено от блогъри, които организираха цяла кампания в Tumblr под името „Твоите топки не са толкова големи”. Те публикуваха снимки на хора, които седят с широко отворени крака, като заемат и свободното място до себе си. Заради това другите пътници се принудени да стоят прави.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ