Главният свидетел по делото срещу Цветанов изчезна

Главният свидетел по делото срещу Цветанов изчезна

Главният свидетел по делото срещу Цветанов изчезна

Главният свидетел по делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов изчезна.

На последното заседание преди два дни ключовият свидетел по делото - бившият шеф на РЗБОП - Велико Търново Орлин Тодоров, не се яви и съдът постанови днес той да бъде принудително доведен, за да даде показания. Именно заради него Цветанов се озова за пръв път на подсъдимата скамейка. Според обвинението бившият вътрешен министър е пренебрегнал разрешенията на окръжен съдия и три пъти собственоръчно е поставил резолюция „НЕ!!!" на шест искания Тодоров да бъде подслушван в разследването срещу него.

Ако беше се явил, присъдата на Цветанов се очакваше да бъде прочетена тези дни - т.е. по време на предизборната кампания.

От искането на адвоката на бившия вътрешен министър Менко Менков стана ясно, че Тодоров е трябвало да бъде питан дали се е познавал с Цветанов. Самият Тодоров отрече това, след като излезе от заседанието по другото дело срещу Цветанов, предаде "Вести".

От МВР потвърдиха пред „Дарик“, че след като съдебна охрана не е успяла да открие Орлин Тодоров, за да го доведе принудително на днешното съдебно заседание срещу Цветан Цветанов, съдът ще изпрати искане към полицията за общонационалното му издирване.

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е подсъдим за това, че умишлено е отказал употребата на СРС срещу бившия директор на РЗБОП - Велико Търново Орлин Тодоров. Обвинителите смятат, че Цветанов умишлено е отказал срещу Тодоров да бъдат използвани СРС-та, макар че преди това съдия е подписал разрешение.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ