Започна ремонтът на Златишкия проход

Започна ремонтът на Златишкия проход

До средата на лятото трябва да приключи първият етап от стартиралият днес превантивен ремонт на Златишкия проход. Той ще се финансира с 5 млн.лв. от Публичната инвестиционна програма на правителството, а ремонтните дейности ще обхванат и 10-километров участък от прохода, който е затворен за движение от близо 20 години, съобщи министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева.

Над 20 млн. лв. от Публичната инвестиционна програма на правителството тази година се инвестират в обекти на територията на Софийска област. Близо 7 млн. лв. от тях са за ремонт на пътища – Златишкия проход и пътя Самоков - Живково - Ихтиман. С над 13 млн.лв. се финансират проекти на общини от Софийска област за общински пътища, градска среда, спортна и образователна инфраструктура, посочи още министър Терзиева.

Продължава изграждането на магистрали, но вече и малките пътища са приоритет, отбеляза още тя. Набелязаната в началото на мандата нова политика в сектор пътища, а именно подобряване на състоянието на второкласната и третокласна пътна мрежа, вече е факт и е обезпечена с допълнителни 50 млн.лв. от Публичната инвестиционна програма на правителството, допълни министър Терзиева

В срок върви изпълнението на първия етап от изграждането на Западната дъга на Софийския околовръстен път.

Двата Лот-а на АМ „Марица”, Лот 4 на АМ „Струма”, първият етап от Западната дъга на СОП и обхода на Враца, финансирани от ОП „Транспорт”, ще бъдат завършени преди края на годината, обеща регионалният министър.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ