Летище София прави мащабно учение утре

Летище София прави мащабно учение утре

Летище София ще проведе мащабно учение в сряда. От аеропорта уведомяват всички живеещи и работещи в района около аерогарата, както и на пътниците и посетителите на двата терминала, че на 16 април от 10:00 до 13:00 ч. на територията на летището ще се проведе пълномащабно учение по аварийно-спасителна дейност.

По време на учението ще се разиграват действия при аварийно кацане на самолет с участието и на външни организации – Столично управление „Пожарна безопасност и защита на населението”, Център за спешна медицинска помощ, Български червен кръст, Дирекция „Национална система 112” - МВР.

По време на учението Летище София ще функционира при нормален режим на работа. Полетите ще се изпълняват по разписание.

Междувременно стана ясно, че обслужените пътници от Летище София през първите три месеца на 2014 г. са нараснали със 7,3% на годишна база, до 833 278 пристигащи и заминаващи пътници.

Най-много са пътувалите по международни редовни линии – общо 748 143, при които увеличението е от 9% на годишна база.

Пътувалите по вътрешни линии са общо 27 282 пътника – с 1600 по-малко спрямо миналогодишните данни.

Пасажерите, предпочели чартърните пътувания за този период са намалели с 6 700 спрямо първото тримесечие на 2013 г., като техният общ брой за отчетния период е 51 589 в двете посоки.

Ръст от 2,7% е регистриран в обслужените самолетодвижения на Летище София за периода януари - март 2014 г. Общо 9 428 са излетелите и кацнали самолети през този период спрямо 9 178 за предходния.

Увеличението е главно при редовните полети по международни линии, по които пазарният лидер България Ер постига ръст от 12%, а групата на чуждестранните превозвачи – 8 % на годишна база.

В останалите сегменти на полетите – чартърни, вътрешни, товарни, бизнес авиация, се наблюдава спад спрямо миналогодишния период.

През първите три месеца на 2014 г. на Летище София са обработени общо 4 032 т карго и поща, което представлява спад от 2,8% спрямо 2013 г. Водеща позиция запазват товарните полети с дял от 51% в общия товаропоток.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ