Постоянен арест за стрелеца от Лясковец

Постоянен арест за стрелеца от Лясковец

Състав на Окръжния съд във Велико Търново наложи постоянна мярка на 53-годишният стрелец от Лясковец Петко Савов Петков. Това стана по искане, внесено в понеделник от Окръжната прокуратура в старата столица, предаде "Труд".

Случаят е безпрецедентен, защото магистратите заседаваха в болничната стая на обвинения в умишлено убийство на полицай. Петков е в реанимация след операция с извадени бъбрек и част от червата, след като бе прострелян три пъти в корема от снайперисти в петък.

"Клиентът ми е на системи и включен на апаратура. Не може да става от леглото. Пред съда поиска да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение. Каза, че осъзнава в какво е обвинен", обясни служебният защитник на Петков-Димитър Димитров.

Адвокатът допълни, че ще обжалва решението пред Апелативния съд, който трябва да се произнесе на 21 март.

Заради становището на магистратите, Петко Петков остава под строга охрана в болницата.

Петко Савов Петков се барикадира в дома си на 14 март в Лясковец и обсипа спецполицаите с куршуми. Причината - от 2010 г. пише жалби, че децата от близкото училище вдигали шум. Савов не е излизал от дома си в продължение на 4 години и е живеел там с майка си. Вследствие на стрелбата загина полицейският служител Емил Шарков, а още трима служители на реда бяха тежко ранени. 

Виж още: Убиецът от Лясковец замерял ученици с буркани

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ