Продължава издирването на хора под рухналия хотел в "Слънчев ден"

Продължава издирването на хора под рухналия хотел в Слънчев ден

И тази сутрин продължава издирването на работниците, които бяха затрупани при срутването на хотел в курорта „Слънчев ден”.

Трима се смятат за изчезнали. Един човек загина вчера под сградата на хотел „Вероника”.

Роднини на работниците говорят и за четвърти изчезнал, съобщи Нова телевизия. 

Издирването на работниците под руините е продължило цяла нощ. Макар и малка, има надежда те да са оцелели във въздушен джоб под развалините. Използват се термо-камери, които обаче не дават признак на живот, както и спасителни кучета на БЧК.  

Самоличността на затрупаните вече е потвърдена, но имената им не се съобщават. Петима работници, които не са пострадали, са разпитани, съобщи Нова телевизия. От проверките на трудовата инспекция се разбира, че работниците нямат трудови договори, както и че никой от тях не може да потвърди кой го е наел и носи юридическа отговорност. Роднини разказват, че мъж на име Йовко им е нареждал какво да правят. 

Хотелът в комплекса "Слънчев ден" се срути снощи, докато в него е имало строителна бригада, която е трябвало да събори сградата, за да се построи жилищна сграда. Бетонната 11-етажна конструкция рухва, докато вътре има около 20 души.

Роднини на работниците цяла нощ стоят на място и чакат информация за близките си. Хората разказват, че никой от фирмата не ги е търсил по никакъв повод. 

Оцелял работник заяви пред Нова, че са се спазвали някои от правилата за безопасност, като например да носят каски.  От няколко дни са се опитвали да съборят колоните на хотела, а вчера са рязали железа.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ