Протестно парти утре в градския транспорт срещу скъпите билети

Протестно парти утре в градския транспорт срещу скъпите билети

Протестно парти утре в градския транспорт срещу скъпите билети

Протест „Парти в градския транспорт“ организират столичани в градския транспорт утре, съобщи Дарик.

Недоволството е срещу скъпия билет, който от 1 юни ще струва 1,60 лв. Повече от 2000 души са заявили, че ще отидат на протеста.

Началото на протеста е обявено за 19 часа на 7 май, а "партито продължава, докато има градски транспорт.

Сборният пункт ще е на НДК. Обявени са и други сборни пунктове - НДК, Руски паметник, Орлов мост, тоест всеки протестиращ ще се качва, откъдето пожелае. А протестът се състои в това да се пътува без билет. Идеята е да се пътува без билети, но с добро настроение, алкохолът се забранява, за да няма проблеми с полицията. Целта е да се покаже, че цената енепосилна за хората, които редовно ползват градски транспорт в София.

Поскъпването на билетите в София разбуни духовете и предизвика масово недоволство, което сега се обединява в протест. Столичани вече наричат себе си „гратисчани", а масовият транспорт в града е преобразуван в „софийски гратис транспорт".

Сред протестиращите има и предложения в кои автобуси да се проведе протестът.

Най-обсъжданите рейсове са 280 и 72. Потребители пишат в социалната мрежа: "Не знам дали сте се качвали в рейс 100, ама за него и 1 лв. е пладнешки обир, камо ли 1,60 лв...". Друг пък обяснява "Добавете автобус 72, там най-много заслужава да се даде 1.60, даже мисля към 2.50 да дам, че ме е срам да платя само1.60".

Момиче пък се възмущава от рейосве с номер 77 "Съгласна, 77 са автобусите от 70-та година, дето нямат ни парно, нито прозорците им се отварят .. И за капак са през 20-30 мин".

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ