БСП и ДПС внесоха искането за вот на недоверие

БСП и ДПС внесоха искането за вот на недоверие

БСП и ДПС внесоха искането за вот на недоверие

БСП и ДПС депозираха официално в деловодството на Народното събрание искането за вот на недоверие към правителството. Първият вот за сегашния кабинет на Борисов е  "за провал на политиката в сферата на здраеопазването". 69 народни представители от двете парламентарни групи са сложили подписи под искането, като освен депутати от БСП и ДПС, има и подписи на двама независими народни представители - Георги Кадиев и Велизар Енчев.

Парламентарната група на "Български демократичен център" също обмисля дали да се присъедини към искането за вот на недоверие, а Хасан Адемов от ДПС съобщи, че "Атака" също е била уведомена, но все още няма заявена позиция.

Вотът е срещу цялото правителство и в този смисъл не се иска само смяна на здравния министър Петър Москов, а на цялото управление, поясни на свой ред д-р Емил Райнов от БСП. "Все пак министърът предлага, но МС гласува цялостната политика, така че вотът е срещу цялостната политика, срещу това управление, което трябва да си ходи. Може би чрез вота на недоверие ще изясним къде е разделителната линия и за тези, които хем са във властта, хем се титулуват като опозиция.", коментира той, цитиран от БНР.

По закон, дебатите по вота на недоверие към правителството трябва да се състоят не по-късно от 7 дни от внасянето му в деловодството на парламента, което означава, че трябва да се проведат следващата седмица. За да бъде успешен вота, "За“ трябва да гласуват 121 народни представители.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ