Борисов: Няма да подкрепяме никакво правителство, държавата отива на избори

Борисов: Няма да подкрепяме никакво правителство, държавата отива на избори

Борисов: Няма да подкрепяме никакво правителство, държавата отива на избори

"Няма да подкрепяме никакво правителство. Бързи избори и ще има друга изборна ситуация. Тогава слагаме принципите на масата – евроатлантически“, обяви лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов. Той направи коментара пред журналисти от врачанското с. Лиляче, където е на посещение днес след като кандидатът на ГЕРБ спечели балотажа за кметското място.

"Държавата отива на избори, защото всички партии знаят, че държавата е катастрофирала във всяка една сфера. Газ, ток няма, натрупани са огромни дългове", допълни той.

Борисов поясни, че се е пошегувал с изказването си от събота, че все са му останали „двама-трима верни депутати“, които да подкрепят правителство на „Продължаваме промяната“ и отново подчерта, че партията му ще върне неизпълнен втория мандат за съставяне на кабинет в рамките на сегашния парламент след като  президентът Румен Радев да обяви кога ще връчи папката на ГЕРБ-СДС.

Според него Асен Василев и Кирил Петков не са искали да направят кабинет.

"За мандата - не, че не можем да направим математически правителство, те не искаха да се направи правителство. Имитираха, че правят правителство. Ако направят правителство, газът ще поскъпне с 32%, а газ няма. Те искат да прехвърлят този проблем на Румен Радев и бъдещ служебен кабинет", каза Борисов.

Държавата „отива към катастрофа“ и тази катастрофа е резултат от управлението на Кирил Петков, който пък е „отговорност на Румен Радев“, обвини още той. "Пълна катастрофа – инфлацията; пълна катастрофа – цените на храните…", коментира лидерът на ГЕРБ.

Той отново повтори и критиките си, че сваленото правителство не е имало смелост да вземе важните решения по спорни проблеми и че ако не е била ГЕРБ да поеме отговорност за инициативата за разрешаване на спорните проблеми с Република Северна Македония, като се приеме френското предложение, сега в София ситуацията е щяла да бъде толкова тежка, както в Скопие

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ