БСП ще предложи Асен Василев за премиер, ако НС подкрепи управленската програма

БСП ще предложи Асен Василев за премиер, ако НС подкрепи управленската програма

БСП ще предложи Асен Василев за премиер, ако НС подкрепи управленската програма

БСП ще се опита да състави кабинет в рамките на 47-ото Народно събрание. Това стана ясно в края на заседанието на Националния съвет на БСП, на което социалистите трябваше да вземат решение за съдбата на третия и последен мандат за съставяне на правителство в настоящия парламент. 

"В последните седмици водихме преговори за съставяне на правителство абсолютно честно, водени единствено от желанието да гарантираме стабилност на България и спокойствие на хората. През този период изработихме управленска и законодателна програма за следващите 6 месеца. Тя е ориентирана в следните сфери - продължаване на борбата с корупцията и кражбите и модела на управление на ГЕРБ. В програмата се съдържа антикорупционно законодателство, избор на КПКОНПИ и на Бойко Рашков за председател. Втората част е закони и мерки за подкрепа и стабилизиране на икономиката в кризите. Трета част е подкрепа на семействата и домакинствата в тежките месеци, които ни чакат. Четвъртата част е законите, които са необходими да се премат по Плана за възстановяване и устойчивост, за да гарантираме всички мерки през следващите години", посочи Нинова. 

Управленската програма е била подкрепена с голямо мнозинство Националния съвет на партията - с 96 гласа "за", 15 "въздържали се" и двама "против".

По думите на Нинова, програмата влиза като първа точка в дневния ред на Народното събрание в четвъртък с очакване да бъде подкрепена от институционално и отговорно мнозинство. Ако програмата получи одобрението на 121 депутати, посочи тя, БСП ще предложи още на в петък кабинет с кандидат за премиер Асен Василев. В противен случай ще върнат мандата на президента Румен Радев неизпълнен. Нинова призова да бъде получена подкрепа, защото това било важно за страната. Част от програмата били и предложения на ИТН.

БСП ще внесе и проект на решение за удължаване на работата на народното събрание с оглед наложителните проблеми, които изискват решение като казуса с председателя на КЕВР. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ