БСП връща неизпълнен мандата на президента в четвъртък

БСП връща неизпълнен мандата на президента в четвъртък

БСП връща неизпълнен мандата на президента в четвъртък

БСП ще върне утре на президента неизпълнен мандата за съставяне на правителство. Решението на партията идва, след като депутатите от ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане" извадиха от дневния ред на парламента законодателната управленска програма, предложена от БСП. Това обяви на брифинг в парламента председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски. 

"Това, което се случи днес беше тест на обществото - кой на коя страна на тази разделителна линия е. Едните искаме да борим корупцията, а другите застават на страната на корупцията. Отговорността е на тези, които не подкрепиха България да има работещо правителство и Народно събрание", каза Свиленски. 

По думите му, под ръководството на Десислава Атанасова и Йордан Цонев парламентарните групи на ИТН, ДПС и "Възраждане" са извадили от програмата на парламента именно законодателната програма, предложена от БСП. "Ясно стана, че "Възраждане са патерица на ГЕРБ, а ИТН - на ДПС. Стана ясно, че ИТН никога не са имали намерение да България да има правителство и работещо мнозинство", коментира Свиленски.

Председателят на ПГ на "БСП за България" посочи ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане" като "виновниците, които хвърлят държавата в безвремие". "Без председател на КЕВР,  без приети цени на топлоенергия и електроенергия и всичко, което ни предупреждават от КЕВР. Това остава в ръцете на тези, които днес саботираха да имаме правителство. Никой не трябва да има съмнение между зависимостите на тези четири партии", коментира още той. 

Свиленски беше категоричен, че оттук насетне всички въпроси за датата на изборите трябва да бъдат отправяни към държавния глава. Също отговорност на Румен Радев ще бъде решението дали да разпусне веднага парламента или да изчака приемането на важно законодателство. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ