България

Политика

|

Общество

|

ДПС ще се яви самостоятелно на предсрочните избори

ДПС ще се яви самостоятелно на предсрочните избори

ДПС ще се яви самостоятелно на предсрочните избори

"Движението за права и свободи" ще се яви самостоятелно на изборите. Това обяви председателя на ДПС Мустафа Карадайъ след заседанието на централния съвет на партията. На него са обсъдени темите, свързани с предсрочните парламентарни избори на 2 октомври. 

Ръководител на Центалния изборен щаб ще е Карадайъ. В щаба влизат още членове на Централното оперативно бюро и на Централния оперативен съвет на младежкото ДПС.

"Най-важното решение е приемато процедурни правила и критерии за предстоящите избори. Имаме един основен критерий, избираема личност с обществен авторитет, която споделя идеите на ДПС и на либерализма", обяви Карадайъ.

Единствената промяна, която имаме от други избори е датата и сроковете, каза още председателят на ДПС.

На въпрос до колко е била важна срещата му с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, Карадайъ отговори: "Като политици в България, ние не сме затворени в пространството като част от евроатлантическото семейство: Европейския съюз и НАТО ние имаме партньори и съюзници. Освен това ние имаме съседи и международна и геополитическа дейност, независимо дали сме на власт или в опозиция. Ние безспорно трябва да се виждаме и имаме партньори, с които се виждаме".

Лидерът на ДПС добави, че в енергийната криза, в която се намира България, Турция е една от държавите, които играе важна роля за доставките на газ и изобщо на суровини в енергетиката.  "Политическото ръководство е много благосклонно и добре гледа към своите съседи, в частност и към България в този процес", обяви Мустафа Карадайъ. 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ