ГЕРБ-СДС първи се регистрираха в ЦИК за вота през октомври

ГЕРБ-СДС първи се регистрираха в ЦИК за вота през октомври

ГЕРБ-СДС първи се регистрираха в ЦИК за вота през октомври

Коалицията ГЕРБ-СДС първи се регистрираха в ЦИК за вота през октомври, след като Централната избирателна комисия започна от вчера да приема документи за регистрация на партии и коалиции за участие в предсрочните парламентарни избори. Приемът на документи ще завърши в 17 часа на 17 август, а промени в състава на коалиция могат да се правят до 17 часа на 27 август. 

За два дни коалицията е събрала над 37 хиляди подписа за регистрацията. "Това не е олимпиада или състезание. Разбира се, кой е първи, кой е втори има огромно значение. За нас голямата цел е да върнем максимална част от доверието на българските граждани", заяви заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Мотивът на двете партии отново да се явят заедно на парламентарни избори е, че в този формат имат силна парламентарна група. От ГЕРБ-СДС заявиха, че ще подходят отговорно, независимо от това дали са първа, втора политическа сила или в опозиция. Искат да върнат доверието в политиката. 

По време на предизборната си кампания от ГЕРБ ще предложат решения за кризите, в които е изпаднала България, обясни Томислав Дончев, след като партията подаде документи за регистрация за вота.

"За нас голямата цел е да върнем максимална част от доверието на българските граждани. Това е голямата ни задача. Ще водим спокойна, разумна кампания, ще предлагаме решение от всички кризи, в които е затънала България. За нас е от изключително значение България да прекрати, да скъса с използването на политическата шарлатания - да говориш едно, да правиш друго. Думите в политиката отново трябва да имат смисъл. Това, което казваш, да поражда резултати, да значи нещо. За последната година и малко думите загубиха смисъл в политиката, защото управляващите, политиците говорят едно, а правят друго. Остра риторика против „Газпром” и в същото време продължаваме да купуваме руски газ, с руски посредници", коментира Томислав Дончев.

Все още не е ясно дали ще има нови лица в листите на ГЕРБ. "Със сигурност оценката на ръководството на партията за работата на парламентарната група е добра. Това не означава, че няма да търсим свежи попълнения. Една партия трябва да се развива", каза още Дончев.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ