Христо Иванов ще предложи на "Продължаваме промяната" общо явяване на изборите

Христо Иванов ще предложи на Продължаваме промяната общо явяване на изборите

Христо Иванов ще предложи на "Продължаваме промяната" общо явяване на изборите

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов обяви, че ще направят предложение към "Продължаваме промяната" за общо явяване на предсрочните избори. Пред журналисти в парламента той окачестви като неадекватност на политическата ни действителност провала на третия последен мандат за съставяне на правителство.  

Предизборна коалиция на ДБ с "Продължаваме Промяната" е логична, според него, заради много голямото електорално припокриване. "Ако все пак мислим за хората, които трябва да представляваме, сме длъжни, според мен, да им осигурим възможност да не се делят, така че ще направим такова предложение", обясни Христо Иванов.  

Той определи отиването на избори като резултат от партиен егоизъм и проява на абсолютна политическа неадекватност. "Това е поредната проява на абсолютната неадекватност, политическа, и така че не съм изненадан, но това не ме прави по-малко загрижен за това как тази страна ще може да бъде управляема пред лицето на най-сериозните предизвикателства на нашата генерация. Аз не виждам достатъчно уплашени хора в българския политически живот. Виждам хора, които смятат, че може да се занимават със собствените си емоции, със собствените си комплекси, с някакви тежки дребнотемия, но не виждам достатъчно стреснати хора от това какво се случва със света около нас и с България", посочи Иванов. 

Във връзка с казуса с председател на КЕВР, заради решението на Конституционния съд, Христо Иванов каза, че ДБ са внесли законопроект за промяна в Закона за енергетиката, който с едно изречение дава възможност на енергийния регулатор да определя от своя състав временно изпълняващ длъжността председател, за да може да функционира. Ако има воля, това решение може да бъде прието до края на седмицата, според нас това е най-чистата процедура, поясни Иванов. Според него връщането на бившия председател на КЕВР Иван Иванов не е съвсем конституционно безспорно и така могат да бъдат заложени други конституционни бомби от последващи решения. От гледна точка на правна стабилност, според нас, най-добре е такава промяна в Закона за енергетиката, която предлагаме и която да затвори една липса в него, и, ако има добра воля, може да се разгледа до петък или до понеделник и би трябвало и президентът да се съобрази, допълни председателят на ПГ на ДБ. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 23 февруари
НАП поставя под постоянен мониторинг некоректни собственици на заведения с дългове към фиска
Турският военен флот поема за 10 г. защитата от пирати и терористи в териториалните води на Сомалия
От сутринта - залп след залп от взаимни обвинения с пиперливи метафори между Пеевски и Христо Иванов
Intuitive Machines: Частна компания върна САЩ на Луната след 50-годишно прекъсване
Моделът за изкуствен интелект на Google направи бащите-основатели на САЩ цветнокожи
Кризата на кариерната идентичност
Великобритания обяви нови санкции срещу Русия по повод годишнината от нахлуването на руските сили в Украйна