Тошко Йорданов: Финансовото министерство е спряло парите на руското посолство

Тошко Йорданов: Финансовото министерство е спряло парите на руското посолство

Тошко Йорданов: Финансовото министерство е спряло парите на руското посолство

Министерство на финансите е блокирало парите на руското посолство у нас, заяви на извънреден брифинг в парламента председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов.

"Министерството на финансите е спряло парите на руското посолство, които са си техни. Блокирали са ги тук, в България. Само че да ви кажа, има и български пари в Русия на наши дипломати, които руснаците също могат да блокират. Това минава всякакви граници на, как да кажа, глупостта, защото това няма връзка с това, че ние сме враждебни държави. Ние нямаме скъсани дипломатически отношения още. И те лъжат и си измиват ръцете през Външно. Факт е! Във Външно се прилага съвсем друг механизъм за руснаците. Разбрахме, че е еднолично нареждане на Кирил Петков към шефа на ДАНС. Той продължава да лъже. От трибуната лъга, че са взимали решение на 9-ти юни въз основа на доклади на ДАНС, а не е имало нито един доклад на ДАНС на 9-ти юни. Те не са очаквали такова нещо. Така че, тези от ПП лъжат грозно", каза той.

Брифингът бе даден непосредствено след като председателстващият днешното парламентарно заседание Мирослав Иванов даде почивка за "успокояване на страстите" заради поредно спречкване в пленарна зала. Едно от главните действащи лица в него бе Тошко Йорданов, който беше наказан и с "порицание" заради негово изказване в залата, съдържащо обиди към колеги. Преди това парламентът не прие промените в Закона за личната помощ, предложени от "Има такъв народ", да се включат като първа точка за четвъртък в програмата на Народното събрание. Отказът предизвика размяна на реплики между ИТН и "БСП за България".

Тошко Йорданов обвини  БСП, че са искали да има такъв Закон за личната помощ, а сега, когато го предлагат, "работейки болонки на "Продължаваме Промяната", джафкат в обратна посока".

Иван Ченчев от "БСП за България" възрази срещу отправените от Йорданов персонални квалификации и поиска председателят на парламента да овладее залата. Той попита, след като Тошко Йорданов като председател на парламентарната група на ИТН е проводникът на решенията на техния лидер, какъв е - дясна ръка, лява ръка или кой точно орган на техния лидер. 

Тошко Йорданов отговори, че на Ченчев може да не му харесва неговия език, но говори истината. "Може да е малко по-директно, но говоря истината, защото лицемерието в този парламент е издигнато на уникално ниво", каза Йорданов и даде за пример БСП за Закона за личната помощ, при който "едно се говори, друго се върши".

"Лицемерието в този парламент е издигнато на уникално ниво. Излизат добре костюмирани хора на тази трибуна и лъжат нагло, гледайки в очите всички, лъжейки българските граждани. Пример: БСП за закона за личната помощ - едно се говори, друго се върши. Отвратителна лъжа. ПП: вашият лидер се скъсва и другият ви лидер, защото нали сте двама, да звънят на хората от нашата парламентарна група, да се обаждат на роднините им, да им предлагат постове и вие смятате това за нормално? Това е висша форма на гнусотия и лицемерие, а и после кой на кой бил орган. Добре. Свиленски, вашият председател на групата, кой точно орган от тялото на Корнелия Нинова е?", попита Йорданов от парламентарната трибуна. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ