Прокуратурата отрече да разследва Лена Бориславова

Прокуратурата отрече да разследва Лена Бориславова

Прокуратурата отрече да разследва Лена Бориславова

Прокуратурата отрече да разследва началника на кабинета на премиера Лена Бориславова и уточнява, че досъдебното производство е образувано срещу длъжностно лице от банката. „Във връзка с медийни публикации и запитвания Софийска градска прокуратура уведомява, че информацията, че „Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство срещу началника на кабинета на премиера в оставка Лена Бориславова“, е с невярно съдържание.", съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Софийска градска прокуратура наблюдава образувано досъдебно производство за съзнателно сключване от длъжностно лице на неизгодна сделка и от това е произлязла значителна вреда за стопанството, предприятието или организацията, която то представлява – престъпление по чл. 220, ал. 1 от НК, уточняват още от прокуратурата и допълват, че от 2017 г. досъдебните производства не се образуват срещу лица съгласно изричната разпоредба на чл. 214, ал. 3 от НПК.

По-рано днес bTV съобщи, че Софийска градска прокуратурата е образувала досъдебно производство за сключване на неизгодна сделка срещу началника на кабинета на премиера в оставка Лена Борисовова.  Повод за разследването е станал договор на Българската банка за развитие за правно обслужване с кантората, в която е работила Бориславова преди да влезе в политиката. По този договор Лена Бориславова е посочена като лице за контакт, но договорът е сключен с кантората, а не със самата нея. "Аз съм супер спокойна, прокуратурата може да разследва. Аз лично не съм подписала никакъв договор, от името на банката, нито от кантората, което те визират", заяви по този повод Лена Бориславова в кулоарите на парламента. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ