Радев: България е производител на ток, българите няма да стоят на тъмно

Радев: България е производител на ток, българите няма да стоят на тъмно

Радев: България е производител на ток, българите няма да стоят на тъмно

България е производител на електрическа енергия, България е износител. И българите няма да стоят на тъмно. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти относно мерките, обсъждани от Европейския съюз, за овладяване на инфлацията и ограничаване на потреблението на ток и газ. Той добави, че докато има служебно правителство, няма да има ограничение на потреблението на ток. 

Той поздрави кабинета за последователните усилия за овладяване на инфлацията в страната. "Искам да поздравя правителството за последователните усилия за овладяване на инфлацията в страната. От снощи цената на бензина е под 3 лева. Това е началото на един процес. Намаляването на цената на газа с 30% са реални резултати, постигнати с усилия и много работа. Когато едно правителство работи в интерес на бизнеса и хората – резултатите са налице", заяви президентът.

"В момента Европа се опитва да предотврати социалното напрежение през тази зима и да се гарантира политическо спокойствие за сметка на жертване на пазарните механизми чрез въвеждане на мерки, които са ни познати от едно по-далечно минало и с огромни компенсации, които са с непредвидими последици за пазара, за европейската икономика, за нейната конкурентоспособност", каза Радев.

По думите му, основната задача на служебното правителство, не е да ограничава потреблението и производството, което е сигурен път към стагнация, а да търси най-евтините суровини, независимо откъде, и да предоставя най-добрите условия за българския бизнес и граждани. 

"Газпром" не е панацея, а една от възможностите и те ни дължат доставка на газ, каза още държавният глава. Той определи разговорите за газа като дълги и сложни. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ