Израел забрани „твърде секси“ реклама с Бар Рафаели

Включването на не една, а три Бар Рафаели в кадрите на реклама, която предизвиква еротични асоциации, се стори прекалено на Израел. Медийният регулатор в страната забрани за излъчване по телевизиите преди 22 ч. реклама с русокосия супермодел, съобщава американското издание The Week. Така, родената в Израел манекенка за пореден път се оказа твърде гореща за израелската аудитория.

Видеото рекламира модния бранд Hoodies. В него се показва една от куклите на "Мъпет Шоу" - Рой Орбах. В някои от кадрите Рафаели, която е известна от корицата на американското списание Sports Illustrated, се показва с едно, а след това и с още едно копие на себе си в компанията на куклата. "Тризначките" Рафаели за стандартите на Америка не са нищо твърде експлицитно, коментират наблюдатели от САЩ. Според Втора служба за телевизия и радио в Израел обаче рекламата съдържа „твърде много сексуални инсинуации“.

Наблюдателни медии припомнят, че миналата година Рафаели беше изключена от рекламна кампания в Израел, защото не е преминала задължителната военна служба. Израелското министерство на отбраната написа писмо до външното министерство в страната, в което помоли Рафаели да бъде изключена от снимките на рекламата. Причината бе, че манекенката не е изпълнила гражданския си дълг и не е служила в армията, след като се омъжила през 2007 г. По закон жените в Израел трябва да служат 2 години, с изключение на семейните или бременните. Освен това Бар Рафаели бе избрана да участва в поредица рекламни кампании, които популяризират технологиите и иновациите в Израел, но впоследствие изборът й бе анулиран заради поведение, което "не може да бъде пример за младото поколение", според властите в Израел.

Може би е време вече да видите новото забранено видео с нейно участие.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ