Американско издателство пусна книжка за оцветяване с терористи

Американско издателство пусна книжка за оцветяване с терористи

Американско издателство пусна книжка за оцветяване с терористи

Американското издателство Big Coloring Books Inc. пусна  на пазара в САЩ книжка за оцветяване, посветена на атентатите от 11 септември 2001 г. Тя е озаглавена "Никога няма да забравим 9/11, ІІ том: Истинските лица на злия тероризъм", информира bTV.

Изданието предлага 36 карти за колекциониране с лицата на терористите от 11 септември. Към тях има и допълнение президент Башар Асад, основателя на "Уикилийкс” Джулиан Асандж и сваления иракски диктатор Саддам Хюсеин, както и друти противници на политиката на САЩ.

Черно-белите илюстрации представят различните видове войски в американската армия. Показани са портрети на диктатори, съдържащи цитати на бившия кандидат за номинацията на Републиканците за кандидат-президент Мишел Бахман. Цитатите са от нейно писмо до директора на Департамента за Вътрешната сигурност на Щатите с въпроси за организацията "Мюсюлманско братство". Всичко това е събрано в 40 страници.

Притежателят на тази книга трябва да надхвърля 13 години, пояснява собственикът на издателството Уейн Бел пред електронното издание Yahoo. Книжката няма за цел да е "политически коректна". Всъщност това стана причина за силен интерес към нея на този етап.

"В училище никой не разказва историята на тероризма. Това е един от начините да обърнем внимание на тази част от нашия живот", коментира Бел. Той определя книгата като "образователен инструмент" и смята, че има и хора, които се интересуват и искат да четат за това, съдейки по нашумелия интерес в момента.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ