Англия се сдоби с първия автомат за злато (видео)

Англия се сдоби с първия автомат за злато (видео)

Ex Oriente Lux инсталира първия автомат в търговския център „Уестфилд“ в западен Лондон, който, вместо кафе или газирани напитки, предоставя на своите клиенти истинско злато, съобщи британския вестник „Телеграф“.

Компанията планира да пусне още 50 подобни машини в страната през следващите години, за да позволи и на крайния потребител да инвестира в ценния метал.

Вчера Майкъл Макклиъри – бизнесмен от Croydon – се превърна в първия клиент на автомата за злато, наречен Gold to Go. Той плати в брой 47 лири и получи 1 г злато, което бе по-малко и по-тънко от SIM картата на мобилен телефон.

„Дори ми върна ресто – коментира Макклиъри – Впечатлен съм. Автоматите за паркиране например не дават. Чувството да си първи е страхотно“.
Новата машина приема пари в брой или кредитни карти като разплащателно средство. Всеки, който иска да си купи злато, струващо повече от 2500 лири, трябва да предостави паспорта си за сканиране, за да увери британските власти, че не желае да пере пари.

На този етап машината предлага най-разнообразни грамажи злато. Повечето от тях обаче струват под 1000 лири. През следващите седмици потребителите на търговския център ще могат да си закупят и 250 г на стойност от 8000 лири.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ